Ve čtvrtek 13. října 2022 se nám dostalo velké cti a taky vyznamenání. Byli jsme pozváni do Národního muzea Praha na galavečer konaný u příležitosti předávání prestižních Cen SDGs Asociace společenské odpovědnosti.

 

Za organizaci Spolu s vámi, z. ú., se na galavečer vypravily ředitelka Šarlota Hambergerová a předsedkyně správní rady Anna Burdová. Velkolepost – to bylo to první, co na obě naše kolegyně udělalo dojem.

Velmi příjemná akce, která se nesla ve znamení udržitelných projektů a dobrých skutků. Právě proto se v tento večer v Národním muzeu sešlo tolik krásných lidí a organizací, kterým jde o dobrou věc. Atmosféra byla velmi příjemná a podpořil ji mimo jiné i zajímavý kulturní program (třeba nezapomenutelné vystoupení zpěvačky Never Sol v doprovodu pěveckého sboru babiček z organizace Elpida) nebo zajímavé debaty manažerů předních českých firem na téma udržitelnosti. Co také zanechalo velmi silný dojem, bylo občerstvení ve stylu zero waste. Bohaté menu nevšedních kombinací a zajímavých chutí mělo ukázat, že i s potravinami se dá zacházet udržitelně.

 

Šarlota v průběhu večera z rukou státní zástupkyně Lenky Bradáčové převzala ocenění za 2. místo v kategorii Diverzita, rovnost a inkluze za naši službu návštěv seniorů Návštěvy POTMĚ.

 

Předávání Cen SDGs předcházel Global Goals Summit. Na něj navazoval
galavečer s předáním Cen SDGs v osmi kategoriích. Letošní ročník přinesl u příležitosti předsednictví v Radě EU i speciální Ocenění Evropské komise.

Ceny SDGs vyhlašuje Asociace společenské odpovědnosti ve spolupráci s Evropskou komisí, Ministerstvem zahraničních věcí a Ministerstvem životního prostředí. Jde o světově unikátním ocenění za naplňování globálních cílů OSN.

 

Náše loňské „nanečisto“ a „zčistajasna cena“

Do Cen SDGs jsme byli přihlášeni už minulý rok. Do finále jsme se sice nedostali, zato nás ale na základě účasti vybrala Hello bank do své soutěže Hello Země. V té jsme se posléze v hlasování klientů banky dostali do finále a získali finanční injekci ve výši 317 tisíc korun.

Zástupci oceněných organizací Hello Země 2021, Šarlota Hambergerová třetí zleva, drží symbolický šek na 317 tisíc korun.
TOPlist ("neviditelný bod") 824752