Až do 4. prosince potrvá v prodejnách Kaufland tradiční vánoční sbírka. Výtěžek podpoří Světlušku, veřejnou sbírku Nadačního fondu Českého rozhlasu, která pomáhá zrakově postiženým po celé České republice.

 

Peníze se sbírky pomáhají i naší organizaci: financujeme z nich hlavně službu Návštěvy POTMĚ. Při ní naši návštěvníci dochází na návštěvy za klienty do domácností či pečovatelských služeb a společně tráví čas nejrůznějšími aktivitami.

 

Jak je možné přispět?

„Zákazníci se mohou zapojit nákupem vánočních jmenovek, jež budou za symbolických 30 korun k dispozici na pokladnách a informacích všech našich prodejen. Společnost Kaufland navíc přidá dalších 10 korun za každý prodaný arch,“ říká Renata Maierl z Úseku firemní komunikace.

 

Kaufland už na pomoc zrakově postiženým lidem vybral miliony

 

Kaufland ve svých prodejnách pořádá sbírku pro Světlušku už čtvrtým rokem. Dosud vybral přes 47 milionů korun a přes Fond Kaufland podpořil stovky žádostí jednotlivců a lokálních neziskových organizací. Jen loni se v součtu podařilo vybrat neuvěřitelných 20 milionů korun.

 

Za prodej pěti jmenovek je možné pro nevidomé pořídit hodinu osobní asistence, za sedm jmenovek hodinu přepisu textu do Braillova písma a za 20 jmenovek hodinu zrakové terapie.

 

„Kdo by to byl řekl, že aršík s vánočními jmenovkami za 30 korun může udělat takovou změnu. Udělal. Díky spojení se společností Kaufland, a hlavně osobnímu nasazení všech pokladních během vánoční sbírky, jsme dokázali ze Světlušky vybudovat jistotu a příležitost pro tisíce lidí se zrakovým hendikepem, kteří se na nás obrací s žádostí o pomoc a kteří se mohou spoléhat na profesionální a laskavé služby neziskových organizací,“ vyzdvihuje spolupráci ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabriela Drastichová.

 

Z video upoutávky na vánoční sbírku 2022 - Anna Burdová a Alena Terezie Vítek s kytarou v Alzheimer Home Zátiší.

V šotu uvidíte Annu Burdovou a Alenu Terezii Vítek    a jejich práci v ALZHEIMER HOME Zátiší.

Kde peníze pomáhají?

 

  • Z fondu Kaufland byly letos pořízeny například kompenzační pomůcky pro nevidomé a slabozraké, asistenční, odlehčovací a průvodcovské služby či výcvik vodicích psů.
  • Prostředky pomohly třeba sourozencům Viktorii a Františkovi – obě děti se narodily s vrozeným šedým zákalem a i po operaci potíže se zrakem trvají. Peníze od dárců z vánoční sbírky pomohly na pořízením silných filtrovacích dioptrických brýlí.
  • Finanční příspěvek pomoc také začínajícímu advokátovi Matějovi, který chce dalším zrakově postiženým podat pomocnou ruku a vytvořit kancelář s přívětivým a ohleduplným prostředím. Proto se přihlásil na psychoterapeutický výcvik, na který získal grant.

 

O podporu ale mohou krom jednotlivců s těžkým zrakovým postižením žádat také organizace pomáhající lidem se zrakovým nebo kombinovaným zrakovým postižením. Jednou z nich je Společnost pro ranou péči v Českých Budějovicích poskytující služby dětem s hendikepem až do sedmi let věku.

 O udělení grantu rozhodují odborné komise složené z odborníků na oblast sociálních a vzdělávacích služeb pro zrakově postižené, volnočasových aktivit, asistivních technologií a ze zástupců nadačního fondu i společnosti Kaufland. Nadační příspěvky z Fondu Kaufland se budou vyplácet během celého roku 2023.

 

Více informací najdete na www.vanoceprosvetlusku.cz.

 

 

Foto: spolecnost.kaufland.cz

TOPlist ("neviditelný bod") 824752