Leden je v prospěšných organizacích časem velkého úřadování. I my uzavíráme loňský rok a plánujeme další měsíce. Všechno se dozvíte ve Výroční zprávě za rok 2022, kterou chystáme na konec jara. Už teď je ale jasné, že se nám loni mimořádně dařilo.

klientů v seniorském věku jsme těšili pravidelně a další tehdy, když měli chuť přijít na některou z aktivit. V nejvytíženějších obdobích roku jsme měli 22 skupinových návštěv měsíčně. Další jednotlivé klienty jsme pravidelně navštěvovali v Praze, Plzni, Brně a Českých Budějovicích.

workshopů jsme uspořádali pro děti i dospělé: studenty všech typů škol, úředníky, zdravotnický personál i divadelní uvaděče.

účastníků našich workshopů a seminářů už ví, jak pomoct člověku se zrakovým postižením. Řekli - a hlavně ukázali - jsme to i stovkám dalších lidí, které jsme potkali na několika Dnech zdraví, BezvaFestu 2022 či na megaúspěšné Noci vědců.

Partnerství

Vážíme si všech našich zákazníků, ale některé spolupráce časem přerůstají v partnerství. Významným partnerem se nám stala Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Pořádali jsme tam workshopy pro příměstské tábory i odborné semináře pro zaměstnance a studenty zdravotnických oborů. Po dvou letech od první spolupráce nás oslovila Městská divadla pražská, která průběžně pracují na zpřístupnění svých služeb handicapovaným návštěvníkům.

Spolupráce

Ocenění naší práce a nabídku spolupráce jsme dostali i od VOŠ sociálně právní JAHODOVKA (workshopy a setkání sociálních partnerů), Google Academy a Impact Hub Praha (Grow with Google Academy for NGOs), města Plzeň (podpora návštěv seniorů a školení zaměstnanců magistrátu) a Biologického centra Akademie věd ČR (spolupráce při pořádání „slepé místnosti“ na Noci vědců v Českých Budějovicích).

Ocenění

Radost nám udělala dvě velká ocenění: umístění v soutěži o Cenu SDGs 2022 od Asociace společenské odpovědnosti a cena Křesadlo pro Martinu Izingovou.

Podpora

Víme, že by nic z toho, co jsme dokázali, nevzniklo bez vaší podpory. 

 Našimi nejvýznamnějšími donory loni byli:

  • Nadační fond Českého rozhlasu
  • Statutární město Plzeň
  • Hello Bank
  • Nadace pojišťovny Kooperativa
  • NROS – Nadace občanské společnosti
  • Tesco Česko.

 Naše díky také patří drobným dárcům, kteří nám přispěli přes platformu darujme.cz a na Souhvězdí pomoci od Alzy.

 

 

TOPlist ("neviditelný bod") 824752