Zatímco v lednu to vypadalo, že nás čeká jen papírování a zase papírování, v únoru se naplno rozjela práce v terénu. Najednou jsme nevěděli, kam dřív skočit. A tak jsme pro vás připravili souhrn toho, co se u nás událo v prvních dvou měsících roku 2023.

 

Start plný úřadování

Leden byl i u nás – tak jako v jiných prospěšných organizacích – časem velkého  úřadování.  Kromě uzavírání roku 2022 a plánování rozpočtu, psaly Šarlota s Aničkou dvě velké zprávy pro hlavní loňské podporovatele: NF ČRo – Fond Kaufland a město Plzeň. A od notebooku nevstaly doteď: podklady totiž zároveň připravují i pro naše nové partnery a do grantových výzev.

K tomu měly obě naše skvělé šéfové řadu schůzek a jednání, což dokázaly skloubit s lektorováním šňůry workshopů!

A co jsme mezitím dělali my ostatní? Taky jsme jezdili po workshopech. Školky i budoucí záchranářin

Letošní workshopy zahájily v Praze Alena s Katkou, a pak už to frčelo! Hezky nám bylo s dětmi z mateřinky v Lužnici, které si vše zkoušely za krásného počasí venku. Lukáš zajel za Junáky do Radotína a se Šarlotou na Jihočeskou univerzitu za budoucími záchranáři.

Máme za sebou i dvě dvoudenní akce – v Rudolfově a v pražské škole Na Beránku, kam nás pozvali na Projektové dny.

 Celkem za první dva měsíce naším vzděláváním prošlo 356 účastníků!

 

Nová partnerství a spolupráce s domovy seniorů

 Hladce probíhaly návštěvy u všech našich partnerů i v domácnostech klientů. Únor byl v mnoha domovech ve znamení masopustního hodování a veselí. To bylo něco pro Áju: mistryni převleků! A tak se stalo, že do jednoho pražského Alzheimer centra dorazil Faraón.

 Radost máme z nového partnerství. Plzeňské kolegyně Jarka s Martinou začaly nově spolupracovat s domovem Longevita Senio, kam chodí na skupinová i individuální setkání.

Rýsují se nám i další spolupráce, ale ještě o nich nemůžeme mluvit. Prozradíme jen, že se letos hodně zaměříme na přístupnost. Pomáhat nám s tím bude Radek Pavlíček a jeho kolegové z týmu Théseus ze střediska Teiresiás brněnské Masarykovy univerzity.

Pilujeme lektorské dovednosti a chystáme nové akce

V nabitém programu nezapomínáme ani na vzdělávání. Celý tým se 21. února večer zúčastnil online kurzu o lektorských dovednostech Jak předat to, co umím. A Katka si k tomu ještě přihodila kurz osobní prezentace. Doufáme, že budeme moci všechno použít nejen na našich školeních. 

Už v dubnu bude totiž Šarlota pro společnost AQE Academy lektorovat Kurz Státní správa bez bariér: osoby se zrakovým postižením.

Na závěr pro vás máme ještě jeden malý „bonbónek“. Přidáváme odkaz na velmi povedený rozhovor s naší ředitelkou Šarlotou, který vyšel na Nový rok. Příjemné počtení!

TOPlist ("neviditelný bod") 824752