Dovolte nám podělit se o jedno z nejvýznamnějších poděkování, které jsme za dobu existence Spolu s vámi, z. ú., dostali. 

 

O tom, že laureátem Ceny Olgy Havlové je letos Filip Pšenčík, architekt a asistent soběstačnosti, jsme už psali na našem Facebooku. Ale až po slavnostním večeru jsme zjistili, že Výbor dobré vůle –Nadace Olgy Havlové ocenil za vynikající realizaci projektů ve prospěch lidí se zrakovým znevýhodněním naši ředitelku Šarlotu Hambergerovou.

 

Ta překvapeně říká: “Pro mě osobně je toto “děkuju“ obrovským oceněním toho, co s kolegy děláme, a je pro mě veliká čest mít možnost se alespoň o krůček přiblížit všem velikánům, kteří Cenu Olgy Havlové za dobu její existence dostali.

 

Jen připomeneme, že Cenu Olgy Havlové obdržela v roce 2020 naše kolegyně Martina Izingová (dříve Půtová) za pomoc a šíření osvěty o problematice popáleninových úrazů v rámci své organizace Burn Fighters.

 

Cena Olgy Havlové byla poprvé vyhlášena v roce 1995. Jejím cílem je upozornit na život lidí se zdravotním znevýhodněním, kteří se vyrovnali se svým handicapem a pomáhají druhým.

 

Více si o letošním ročníku Ceny Olgy Havlové můžete přečíst zde:

Cena Olgy Havlové 2023

TOPlist ("neviditelný bod") 824752