Film Moje nová tvář získal na festivalu dokumentárních filmů Jeden svět cenu publika. Jde už o druhé takové ocenění, na podzim dokument zaujal diváky Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava. Silný životní příběh naší kolegyně Martiny zaznamenávala 9 let novinářka Jarmila Štuková.

„Vznik dokumentu a dlouholeté natáčení pro mě bylo velice osobní a citlivou záležitostí. Přála bych si, aby byl dokument motivací a inspirací pro kohokoliv, kdo se dostane do těžké životní situace, řeší osobní problémy, nějakou vizuální odlišnost nebo zdravotní handicap. Chtěla bych svým příběhem ukázat, že i když se vám život otočí o 180 stupňů a máte chuť vše vzdát, jde to zvládnout,” řekla hlavní protagonistka Martina Izingová v době premiéry.

Martina ve vlaku - záběr z filmu.

Čtěte také: Film "Moje nová tvář" míří do kin

Silný životní příběh naší kolegyně Martiny. Celovečerní dokument Moje nová tvář novinářky Jarmily Štukové a producentky Maji Hamplové vstoupí do kin 26. října 2023.

Divácká cena za nejlepší film

 Pražskou část festivalu navštívilo přes 20 tisíc divaček a diváků, kteří vybírali z 96 celovečerních filmů, mezi kterými byly dokumenty i hrané filmy.

 Cenu 28. března v pražském kině Lucerna osobně převzala zpěvačka a hudební producentka Katarzia, která k dokumentu složila úvodní píseň. Martina se předtím zúčastnila v Ostrově nad Ohří (Jeden svět Karlovy Vary) diskuze po projekci filmu. Na besedě vystoupila také Simona Riedlová, její kolegyně z organizace Burn Fighters.

Zpěvačka a hudební producentka Katarzia u mikrofonu na pódiu při přebírání cen.
Hlavní protagonistka dokumentu Moje nová tvář Martina Izingová s kolegyní Simonou Riedlovou a vodicí fenkou Biankou.

“Na všech diskuzích, kterých se účastním, slyším od diváků moc krásné ohlasy. Jsem moc ráda, když mi lidé říkají, že je pro ně film motivací, ať už v překonávání zdravotních či psychických obtíží. A také mě těší, když třeba jen zmíní, že mají chuť zlepšit svůj život a začít žít víc naplno,” dodává Martina.

 

Jeden svět 2024: Oceněné filmy
ČSFD: Moje nová tvář (2023)

 

TOPlist ("neviditelný bod") 824752