V sobotu 11. května v Praze proběhlo úvodní setkání účastníků programu BOJ O JOB. Ředitelka Spolu s vámi a garantka projektu Šarlota Hambergerová s radostí přivítala odvážné zrakově postižené absolventy sociálních oborů z celé republiky, kteří se rozhodli udělat maximum pro svůj další osobní i profesní rozvoj.

První setkání se neslo ve velmi příjemném duchu a bylo plné zážitků. Každý z účastníků se představil, proběhla i tzv. ledolamka (icebreaker hra), jejímž prostřednictvím se všichni lépe poznali a navázali hlubší vztah. Následovalo vypracování základních dohod, na nichž bude následující spolupráce probíhat.

Setkání proběhlo v klubovně Sjednocené organizace nevidomých a slabozrakých (SONS), které tímto děkujeme za spoluprác!

logo projektu

Inovační projekt BOJ O JOB

BOJ O JOB si klade za cíl zvýšit uplatnitelnost zrakově postižených lidí na trhu práce a zároveň osvětlit zaměstnavatelům, že zrakově postižení mohou být kvalitními zaměstnanci.

Organizace Spolu s vámi, z. ú., účastníkům nabídne semináře, konzultace a stáž. Zároveň proškolí personál vybraných pracovišť v otázce zaměstnání hendikepovaného pracovníka, specifik komunikace i zpřístupnění pracoviště.
Více o projektu »

Ostrý běh programu odstartuje v červnu

V následujících měsících účastníky čekají různá školení, semináře a konzultace zaměřené na sebeprezentaci, práci v týmu a obsluhu ITC technologií využívaných v sociálních službách. Vybraní kurzisté také na podzim absolvují stáž v domově pro seniory.

První kurzy se uskuteční v červnu, kdy proběhnou semináře, na nichž lektorka z organizace  MILA Lenka Tehrany předá své letité zkušenosti z oblasti péče o seniory, sebepéče, osobního rozvoje a dalších souvisejících oborů.

 Všem účastníkům projektu navíc bude v roli kouče k dispozici psychoterapeut Matěj Žaloudek. Ten byl přítomen i na sobotním setkání a spolupodílel se na přípravě jeho programu.

 

Děkujeme Nadačnímu fondu Českého rozhlasu za to, že nám svou finanční i další podporou umožňuje projekt BOJ O JOB realizovat!

Partneři projektu

Logo Světluška, NF ČRo
logo Středisko Teiresiás
logo Mila, z. s.
Tyfloturistický oddíl, z. s.
TOPlist ("neviditelný bod") 824752